Vår visjon

Vi er Mynte

Vi gjør smittevern enkelt

Vi er Mynte

Med mange års erfaring som sykepleiere på ulike sykehus og helseinstitusjoner vet vi bedre enn mange hvor viktig smittevernet er for god rekonvalsens. Vi vet og hvor raskt man kan få koloniseringen av bakterier og kryssmitte mellom pasienter.

Vår misjon for Mynte er å sørge for at sykehusene har de beste hjelpemidlene til de beste prisene slik at pasientene får det beste utgangspunkt for en rask rekonvalesens. De fleste sykehus har en form for skjerming av pasientene. Sykehusgardiner, brukt på riktig måte vet vi hindrer spredning av smittsomme bakterier fra en pasient videre ut til nye pasienter.

Engangsgardiner effekt på smittevern

Smittevern behøver ikke være vanskelig

De fleste sykehus har en form for skjerming av pasientene. Sykehusgardiner, brukt på riktig måte, kan hindre spredning av smittsome bakterier fra en pasient videre ut til nye pasienter.

Desverre kan sykehusgardiner også være et oppvekststed for patogene bakterier 1, 2. Det bekreftes i flere studier at det tar kort tid før gardiner kontamineres med patogene bakterier 1. Det er funnet oppvekst av multiple resistente bakterier i gardiner som kilde til nosokomiale infeksjoner 2. Det er også rapportert episoder der gardiner har vært kilde også til større smitteutbrudd med resistente bakterier 3.

Årsaken til smittespredingen fra gardiner, er sannsynligvis en kombinasjon av at de er svært nær pasienten, dekker en stor flate og tas på av helsepersonell med hendene.

Enkle, rene og pene pasientforheng

Hvordan kan pasientforheng gjøre en forskjell? Etter mange år med innsikt vet vi hvor mye bakterier som kan sitte i gardinene og en liten bakterie kan være nok til å forlenge pasientenes rekonvalensens. De fleste bakterier overføres lett fra hånd til objekt og tilbake igjen til nye hender.

Muligheten for å bytte ut gardiner ved et hyppige intervall vil derfor sannsynligvis redusere koloniseringen og forhindre kryssmitte mellom pasienter. Man kan videre impregnere gardiner med antimikrobielle midler for enda bedre beskyttelse.

Vi har valgt å fokusere på denne lille delen av det mye større sykehusbildet for å bidra til å gjøre en forskjell. Vårt fokus er en lav enhetspris som gjør Mynte pasientforheng til et naturlig valg før både tradisjonelle tekstilgardiner og andre engangsgardiner på markedet. Kvaliteten på gardinene har vi derimot aldri kompromisset. 

Det er funnet oppvekst av multiple resistente bakterier i gardiner som kilde til nosokomiale infeksjoner 2. Det er også rapportert episoder der gardiner har vært kilde også til større smitteutbrudd med resistente bakterier 3.

In a culture survey, we found that 42% of hospital privacy curtains were contaminated with van comycin-resistant enterococci, 22% with methicillin-resistant Staphylococcus aureus, and 4% with Clostridium difficile.

T rillis et al, 2008

Våre kunder

Vår kunder setter pris på vår nære dialog og vi leverer gardiner til både de største sykehusene i landet, men også de private og offentlige klinikker velger Mynte gardiner.

Vi vil gjerne snakke med deg!

Ta kontakt med oss om du vil prøve ut Mynte gardiner på ditt sykehus. Vi har en fast lavpris til alle slik at det er like hyggelig å være liten kunde som stor kunde hos oss! Ring eller send oss en e-post så kan vi ta en prat!

Mynte - Vi gjør smittevern enkelt

Telefon: 48840484
contact@mynte.no

Vi gjør smittevern enklere

Følg oss gjerne!

Kontakt oss

Valkyriegata 15A
0366 Oslo

contact@mynte.no